アフタヌーン・セミナー 第21回 British Food : A Short History of Influences & why its Reputation is So Poor ≪Part 2≫

  • 2013.09.09 Monday
  • 14:04

アフタヌーン・セミナーとは、サイマル・アカデミー受講生特典として実施している無料セミナーで、“学んだ語学を活かす”ためのセミナーです。

 

趣味や芸術、旅行などをテーマにしたネイティブ講師によるスピーチや、通訳者/翻訳者による『通訳者/翻訳者への道』といったスピーチが行われます。

 

スケジュールのご都合でアフタヌーン・セミナー当日参加できなかった受講生の皆様に、また、サイマル・アカデミーでのご受講をご検討いただいている皆様にも、担当講師より当日スピーチした内容やお伝えしきれなかった事などをご紹介します。

 

今回の記事は・・・

 

2013821日実施したMark Twymanによる「British Food」のアフタヌーン・セミナーです。

本来のイギリス料理とはどのような物であったのか、そして工業化や戦争などの歴史を通じてどのようにそのスタイルが変わっていったのか。なぜイギリス料理は不評を呼んでいるのか。など、Markならではの視点でBritish Foodを紹介してくれました。

セミナー参加後は、これはイギリスに限ったことではない。伝統的な日本食を未来につなぐことができるのか…と考えさせられました。

みなさんも“食”について、見直してみませんか?

 

Part 1をまだ読んでいない方は、是非先にPart 1をお読みください。

http://simulacademy.jugem.jp/?eid=165

 


 

British Food : A Short History of Influences & why its Reputation is So Poor

BY Mark Twyman

 

Part 2

 

So, how did we get from the time when British food fully deserved it’s poor reputation to now, when it really is the best in the world? Well, the huge increase in the numbers of people going abroad and the number of new immigrants from across the world was the start. These two groups have brought demands for new ingredients and ways of cooking, it really is a kind of authentic fusion.

 

The other great contributor has been the media – not only TV chefs and cooking competition shows (such as Iron Chef) but also all sorts of publications from daily newspapers to specialist food and drink magazines. Finally, the Internet has allowed people to access all sorts of knowledge about food and drink from all over the world.

 

The other great change has been a culture change. All sorts of people are joining together in the search for the best quality produce they can find. This has led to an explosion in artisan cheese makers, bakers and organic farmers. This trend has undoubtedly been helped by media attention and movements such as Slow Food.

 

The final positive has been the legacy of the ‘90s gastro-pub revolution. At a time of the number of people going to a pub was falling and an upswing in the number of young chefs wanting to branch out on their own, the scene was set for restaurant level food, cooked by trained chefs, to be served in pubs. This trend eventually faded but left a lasting legacy of the expectation of good food in pubs, which means the food is all home made, usually from locally sourced materials. In addition, a lot of influences from various cultures also appear on pub menus – so you can find, for example, home made venison sausages next fresh Vietnam spring rolls made with locally caught prawns and mixed salad leaves grown in the pubs kitchen garden.

 

Even though, these are all good signs, it’s worth remembering what we’ve lost. For example, making biscuits (cookies) and cakes, who makes their own these days? My grandmothers used to make their own – even my mother would make her own cakes, if not biscuits.

Part 3につづく・・・ http://simulacademy.jugem.jp/?eid=167

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